En explained

EN betekent ‘verbinding’, (familiaire) band en wordt geschreven met dit karakter 縁.

We willen graag dat EN een plaats is waar mensen elkaar vinden, waar mensen kunnen genieten van een goede maaltijd terwijl zij de chef aan het werk zien. We zien graag dat EN een rustplaats is waar mensen op adem komen van hun dagelijkse beslommeringen en zich versterken met mooie gerechten en een goed glas.

Er zijn meer Japanse karakters die uitgesproken worden als EN, allemaal gerelateerd aan wat we willen bereiken met onze kitchen en Sake bar :

  • EN betekent ook banket 宴
  • EN betekent ook performance 演
  • EN betekent ook help, support 援
  • EN betekent ook de tuin waar mensen zich vermaken 園

en last but not least EN betekent ook rond als in gebalanceerd.

Logo explained

Ontwerper Gertus Wessels tekende voor de huisstijl: “Het ontwerpen van een huisstijl voor een Japanse kitchen & sake bar is een prachtige uitdaging.  Japan heeft niet alleen een fantastische moderne cultuur op gebieden als mode, architectuur, pop cultuur en design maar ook een rijke traditionele cultuur.  Ken en Ryuichi wilde iets dat niet alleen modern was maar ook de traditionele cultuur van Japan tot uiting brengt. Ik koos daarom voor het logo de ronde vorm van een stempel (inkan) welke in Japan tot op de dag van vandaag wordt gebruikt voor de ondertekening van officiële documenten. De penseel streek om het logo heen is een ode aan de Japanse calligrafie kunst (shodo). De penseel kan enorme kracht, snelheid, balans en elegantie uitdrukken.”